Кое е най – голямото предизвикателство пред застрахователните брокери

Господин Поповянски, Вие сте новоизбраният председател на Асоциацията на застрахователните брокери в България, за което ИНСМАРКЕТ писа. Ще Ви помоля да се представите с няколко думи за нашите читатели.
Аз съм Георги Поповянски, собственик и управител на застрахователен брокер Нетинс Иншурънс Брокерс. Завършил съм Магистърска степен „Застраховане и социално дело“ в УНСС и вече над 10 години съм отдаден да работя и развивам застрахователния пазар в България.

Поемате ръководството на браншовата организация в труден, но и интересен за бизнеса момент. Каква е моментната снимка на пазара на застрахователното брокерство у нас?

Да, така е! Пред нас, застрахователните брокери стои голямо предизвикателство – да се справим с пандемията СOVID-19 и да се адаптираме бързо към дигиталните процеси, които ще настъпят по-бързо от очакваното. Сигурен съм, че в тази трудна за всички ситуация ще има много възможности за преструктуриране на бизнеса и адаптиране към новите стандарти и изисквания, които се налагат на пазара. Нормално е в момента да има скованост и обърканост в действията, защото все още нищо не е ясно, но аз вярвам, че най-интересното тепърва предстои.

Очевидно СOVID-19 промени живота и бизнеса. Как застрахователните посредници посрещнаха и как се справят в новите условия? Как пандемията прекрои условията в застрахователно посредничество?

Предимството на застрахователния бизнес и в частност посредничеството е, че позволява да се…

Може да видите цялото интервю, което даде г-н Георги Поповянски за insmarket.bg на този линк -> http://insmarket.bg/Интервюта/Най-голямото-предизвикателство-пред-застрахователните-брокери-е-дигитализирането-на-бизнеса_l.a_at.3_i.469463.html